YouTube video’s Maritiem

Nautisch beheer Westerschelde

De Westerschelde is een druk en internationaal vaarwater. Het wordt gebruikt door zeevaart, binnenvaart en recreatievaart. De havens van Antwerpen, Gent, Vlissingen en Terneuzen liggen aan deze rivier. Er bevinden zich rondom de Westerschelde meerdere jachthavens en er vinden activiteiten plaats zoals visserij, baggeren, zandwinning. 

Interessante YouTube-kanalen

Naast de diverse informatieve filmpjes zijn er ook interessante YouTube-kanalen die veel maritieme informatie geven. Hieronder een selectie:

Het scheepvaartverkeer in het Scheldegebied kent verschillende verkeerssoorten, elk met hun eigen kenmerken en belangen. Het gaat om grote en kleine vaart, al dan niet gemotoriseerd. Door de scheiding van Zeevaart en binnenvaart/recreatievaart door te voeren wordt de veiligheid verhoogd voor de vaarweggebruikers
Duur: 14 minuten

Plantool sluis Terneuzen

Binnenschippers kunnen hun reisplan van en naar het Kanaal Gent-Terneuzen afstemmen door gebruik te maken van de Plantool. Via dit online-instrument kunnen schippers zich vooraf aanmelden om door de sluis te varen en zo lange wachttijden vermijden. De Teamleader van de Verkeerspost Terneuzen, Peter Scherpenisse, neemt je mee naar de verkeerspost en licht de nieuwe Plantool toe.
Duur: 3 mnuten

Port of Zeebrugge

Duur: 4 minuten

Port of Ghent

Duur: 7 minuten

Port of Antwerp

Duur: 3 minuten

Port of Zeebrugge

Duur: 14 minuten

Port of Rotterdam

Duur: 6 minuten

Ghent to Gothenburg with DFDS Seaways

Duur: 30 minuten

Kustwacht informatiefilm

Duur: 10 minuten

Kustwachtvliegtuig – Coastguard 1

Duur: 2 minuten

Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst VBZR

Duur: 3 minuten

Mijn Haven

RTV Rijnmond maakte een televisie-serie Mijn Haven over de haven van Rotterdam. Hieronder 6 afleveringen van deze mooie serie.

Aflevering 1

Aflevering 2

Aflevering 3

Aflevering 4

Aflevering 5

Aflevering 6

error: Content is protected !!