Hulpverlening

Luisteren naar de hulpverlening

Hulpverlening in de Deltaregio is nog steeds met de scanner mee te luisteren, waaronder de Reddingsbrigade, de KNRM, de Kustwacht, het Rode Kruis en de brandweer (onderling). Daarnaast zijn alarmeringen voor bijvoorbeeld ambulances, brandweer, politie, KNRM, Reddingsbrigade mee te kijken via het zgn. paging (P2000) systeem.

De meldkamer in Bergen op Zoom huisvest de meldkamer ambulancezorg (MKA), het operationeel centrum brandweer (OCB) en het operationeel centrum (OC) van de politie.

P2000 in Zeeland

P2000 is het paging systeem van de Nederlandse openbare hulpdiensten waaronder brandweer, ambulances, noodhulp Rode Kruis, trauma diensten, politie en reddingsdiensten van de KNRM en de Reddingsbrigade. Live meekijken met P2000 kan o.a. via deze link.

De centralisten van de meldkamer in Bergen op Zoom alarmeren brandweerkorpsen, ambulances, politie functionarissen, opstappers KNRM stations en strandwachten van de Reddingsbrigades.

Deze laatste groepen (KNRM en Reddingsbrigade) kunnen ook worden opgeroepen door het Kustwachtcentrum (KWC) in Den Helder. Dit doet men wanneer de melding rechtstreeks binnenkomt in het kustwachtcentrum.

Een overzicht van de Zeeuwse P2000 ‘capcodes’ zijn gerubriceerd in de volgende onderwerpen:

Incident Management

Meer informatie

Trugkieke

Links

Download

Tips?

error: Content is protected !!