Kaartmateriaal Open Topo

Imergis van Jan-Willem van Aalst

Tijdens het luisteren naar de scanner kan het voor de beeldvorming een toegevoegde waarde zijn om d.m.v. kaartmateriaal ‘mee te kijken’ met datgene waarnaar geluisterd wordt.

Een van de hulpmiddelen zijn de kaarten van Open Topo, een initiatief van Jan-Willem van Aalst welke te bezoeken zijn via Open Topo en Imergis. Voor heel Nederland, maar met name voor het Deltagebied (Zeeland) en aanliggende regio’s Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland-Zuid en Midden en West-Brabant zijn op kaarten locaties te zien van o.a. brandweerkazernes, politiebureau’s, ziekenhuizen, ambulanceposten, posten Marechaussee en heel veel meer.

Open Topo

OpenTopo.nl biedt topografie met het beste uit open geodata bronnen. Klik op een hokje op de indexkaart om een kaartblad te downloaden (jpg, 400 pix/km). De legenda (pdf) is hier vinden.

Imergis

Imergis.nl biedt rasterkaarten van gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s, politie-eenheden en omgevingsdiensten. Veel van deze kaarten worden ook gebruikt op de Nederlandse Wikipedia pagina’s over de provincies en de Veiligheidsregio’s. De kaarten worden jaarlijks bijgewerkt.

Met dank aan Jan-Willem van Aalst. Info via geo@imergis.nl

error: Content is protected !!