Frequentiedatabase NL

In Nederland bestaat de Frequentiedatabase met een uitgebreid frequentieoverzicht waar scannerluisteraars terecht kunnen voor frequenties die in gebruik zijn in Nederland en de grensgebieden.

De Frequentiedatabase is opgezet door vrijwilligers die zich bezig houden met scannerluisteren, en de gevonden frequenties willen delen met andere scannerluisteraars. Naast de frequenties kun je ook de eventuele CTCSS, Color Code, Talkgroup en tijdslot vinden.

In de Frequentiedatabase kom je frequenties tegen zoals deze in gebruik zijn in de marifoonband, de luchtvaartband, omroepband, kerkradio, reddingsbrigade, PMR gebruik, CB radio, wiellerfrequenties, bedrijven en chemie, maar ook verkeersregelaars en EHBO diensten.

Je kunt in het zoekscherm een deel van een frequentie typen, maar ook bijvoorbeeld de teksten Schiphol, Antwerpen, EHBO, sleepdienst, veerdienst, gemeentewerken etc.

Ga je een keer op vakantie of een dagje weg, en wil je eens elders luisteren, dan is deze Frequentiedatabase een mooie aanvulling op de bestaande Frequentielijst van Delta Scanner Zeeland zoals je deze hier kunt vinden.

Klik hier voor de uitgebreide Frequentiedatabase.

error: Content is protected !!