Helikopters naar Kustwacht

Bovenstaande foto is afkomstig van Kustwacht NL

Na een jarenlang traject van aanbesteden, vernieuwen en trainen heeft de Kustwacht 3 november 2022 officieel nieuwe vliegtuigen en helikopters in dienst genomen. Tijdens een bijeenkomst op Schiphol-Oost werden ze door de Directeur Projecten van de Defensie Materieelorganisatie (DMO), commodore Harold Boekholt, overgedragen aan Directeur Kustwacht Nicole Kuipers.

Sinds 4 november beschikt de Kustwacht over twee AW189-reddingshelikopters van Bristow. Deze nemen de taak over van de huidige Dauphin-helikopters van NHV. De nieuwe helikopters zijn groter en hebben daardoor een reddingcapaciteit van 19 personen. Daarnaast maakt een verpleegkundige (‘SAR-nurse’) deel uit van de crew in zowel Den Helder als bij Midden-Zeeland. De helikopters worden door de Kustwacht ingezet bij zoek- en reddingsacties, medische evacuaties en het brengen van een brandweerteam naar een schip op zee.

De helikopters hebben de registraties PH-NCG, PH-SAR en PH-BSR

Lees verder via de website van de Kustwacht

Note: De PH-BSR is er tijdelijk. Momenteel wordt in de UK een offshore-heli omgebouwd tot SAR-heli en zal voorjaar 2023 naar Nederland komen met registratie PH-RSQ.

error: Content is protected !!