SAR-helikopter brengt artsen over


Bergen op Zoom – Een SAR-helikopter heeft maandag aan het begin van de avond twee artsen vanuit het Sophia Kinderziekenhuis naar Bravis ziekenhuis vervoerd. Vanwege de afsluiting van de Haringvlietbrug was de inzet van de SAR-helikopter de snelste optie. De helikopter landde op Sportpark Rozenoord. Vanaf Sportpark Rozenoord zijn de artsen door een gereedstaande ambulance vervoerd naar het Bravis ziekenhuis.

De Haringvlietbrug is afgelopen vrijdagavond wegens onderhoud dichtgegaan voor alle verkeer, dus ook voor ambulances, dit duurt tot en met 4 augustus. Gedurende de zomermaanden kunnen hierdoor in Zuidwest-Nederland met flinke files en vertragingen ontstaan, zo ook deze maandag. De eerste werkdag van de afsluiting.

De vier betrokken ambulanceregio’s, Witte Kruis Zeeland, RAV Brabant Midden-West-Noord, Ambulance Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid hebben in overleg met elkaar vangnetmaatregelen getroffen, zoals het uitbreiden van dienstroosters en het anders spreiden van ambulances. Er staan ambulances tijdelijk op andere oevers of eilanden dan waar ze normaal staan.

Mocht de verkeershinder uit de hand lopen, dan kunnen onze meldkamers vragen om assistentie van de SAR-helikopter. Die is normaal bedoeld voor het zoeken naar en redden van drenkelingen langst de kust en op zee, maar de Kustwacht Nederland is bereid om vanuit vliegveld Midden-Zeeland deze zomer ook patiënten of artsen over de files en de omleidingen heen naar een ziekenhuis te transporteren. Dat gebeurt alleen in zwaarwegende noodgevallen waarin een levensreddende behandeling geen enkel uitstel kan hebben. Deze afweging maakt de 112-meldkamer, in overleg met betrokken artsen en ambulancecollega’s op de grond.

Tekst & bron: 112 Markiezaten

error: Content is protected !!