Demo brandweer en bezoek BB bunker

Komend weekend zijn in heel Nederland verschillende locaties uit de Koude Oorlog open voor het publiek.

Daarnaast zullen op meer dan 25 van deze locaties zendamateurs een speciaal zendstation in de lucht brengen waaronder bijvoorbeeld PA60CUBA vanuit de voormalige schuilkelder aan de Looierssingel, onder de voormalige brandweerkazerne, thans het gebouw van Erfgoed Zeeland.

Maar ook de luchtwachttoren in Strijensas en de ms. Mercuur in het Dokje van Perry in Vlissingen zijn locaties waar o.a. zendamateurs bij aanwezig zullen zijn. Je kunt ze horen (en zien) op de korte golf maar ook op VHF en UHF.

BB Bunker Looierssingel Middelburg te bezoeken

Op zaterdag 22 oktober zijn er o.a. demo’s van DRCO (noodcommunicatie in Zeeland) en de brandweer waaronder een hulpverleningscontainer, een ontsmettingscontainer en Brandveilig Leven. Daarnaast zijn de oude Magirus (1931) en Ford (1937) aanwezig in Middelburg.

Verder kun je in Middelburg meer te weten komen van de voormalige Bescherming Bevolking door het Brandspuithuis (Serooskerke), hoe van de BB naar de Regionale Brandweer Zeeland naar de huidige Veiligheidsregio Zeeland, Noodhospitalen, ABC dienst, Mijnenuitkijkdienst (MUD), Korps Luchtwachtdienst (KLD), Enigma en Crypto, de IJssellinie, noodcommunicatie in Zeeland anno 2022 en meer.

De opendag is dit weekend: zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober van 0900 uur tot 1700 uur, inloop is tot 1600 uur. Ingang Looierssingel (voorzijde) te Middelburg.

Meer via onderstaande links:

https://pa60cuba.nl/

https://www.erfgoedzeeland.nl/agenda/2022/10/koude-oorlog-weekend-in-de-bb-bunker/

De bijhorende folder mét plattegrond locatie Looierssingel

https://www.erfgoedzeeland.nl/media/14156/folder-koude-oorlog-weekend-22-en-23-oktober-v170822.pdf

error: Content is protected !!