Bouw nieuwe reddingsboot VBZR

Om de continuïteit van de hoogwaardige dienstverlening te garanderen, is de oudste reddingsboot van de VBZR uit Blankenberge aan vervanging toe.

Een deskundige werkgroep binnen de VBZR ontwikkelt samen met scheepswerf Habbeké in Hoorn een type reddingsboot dat maximaal aan de huidige eisen van hun reddings-en hulpwerk zal voldoen. De eigen medewerkers passen hiervoor hun grote ervaring in redding en hulp op zee toe. Ook hun ruime kennis van technische zaken zorgt mee voor een reddingsboot die de vele verschillende uitdagingen aan kan.

Zij verzamelden eerst de nodige fondsen en contacteerden geïnteresseerde partners zodat met de bouw kon worden gestart. Dankzij de voortdurende steun van de leden van de VBZR en de jarenlange nauwgezette, spaarzame ingesteldheid van de redders en het bestuur, is men trots om het leeuwendeel van deze investering zelf te kunnen dragen.

Zoals het er nu voorstaat zal de reddingsboot worden gekocht als “casco”. Dit betekent dat de romp met stuurhuis, tubes, geplaatste motoren en jets wordt afgeleverd door de werf. Uiteraard is het hun wens om het schip helemaal te kunnen afbouwen zodat het zo snel mogelijk ingezet kan worden.

Klik hier voor meer informatie en sfeervolle beelden van de bouwfase.

error: Content is protected !!