KNRM oefent met nieuwe reddingboot

Foto van Mario Rentmeester

Om toekomstbestendig te kunnen redden heeft de KNRM een vlootvernieuwingsplan gelanceerd. Onderdeel hiervan is dat de gehele reddingbotenvloot in de periode 2020-2035 wordt vervangen.

Vrijwilligers van reddingstations Cadzand, Westkapelle en Hansweert oefenden de afgelopen weken met een nieuw type reddingboot uit de ‘Van Wijk’ klasse; de Riet en Jan van Wijk.

Reddingboot Riet en Jan van Wijk is gebaseerd op de zogenaamde Valentijn-2000 klasse, waarbij diverse verbeteringen zijn doorgevoerd op het gebied van duurzaamheid, geluidsreductie en ergonomie. Daarnaast is deze reddingboot voorzien van een drenkelingenklep om makkelijker op waterspiegelhoogte te kunnen werken.

Om te zorgen dat deze nieuwe reddingboot optimaal presteert en vrijwilligers zo effectief mogelijk kunnen redden krijgen alle reddingstations waarvan de huidige reddingboot in de toekomst vervangen wordt door een nieuwe ‘van Wijk’ de gelegenheid de boot te testen. Met de feedback van alle reddingstations kan de reddingboot verder worden verbeterd.

Ook Hansweert krijgt nieuwe klasse reddingboot

De huidige reddingboot van reddingstation Hansweert, de Jan van Engelenburg, staat op de nominatie om in 2026 vervangen te worden door een reddingboot uit de ‘Van Wijk’ klasse. Meer foto’s van de nieuwe reddingboot zijn te bekijken via Mariorentmeester.nl

Bron: KNRM

KNRM pagina op website Delta Scanner Zeeland klik hier

error: Content is protected !!