Kans op tijdelijke uitbreiding EHWO


Vliegbasis Woensdrecht is nu nog een luchthaven voor militaire vliegtuigen en burgertoestellen die er moeten zijn voor reparatie. Maar nu wordt het vliegveld genoemd als vervanging van Eindhoven Airport. Dat vliegveld gaat in 2027 een half jaar dicht voor onderhoud en een luchtvaartdeskundige en reiskoepel ANVR pleiten voor Woensdrecht als alternatief. Het reizen naar een vliegveld zou dan zomaar ineens dicht bij huis kunnen zijn.

Luchtvaartdeskundige Joris Melkert van de TU Delft ziet Woensdrecht als een prima alternatief. Ook Frank Oostdam, topman van de reiskoepel ANVR, wil graag onderzoeken of vakantievluchten net over de Zeeuwse grens kunnen opstijgen en landen zeggen ze tegen Omroep Brabant. Volgens Melkert is het grote voordeel dat de verharde landingsbaan 2400 meter lang is. Voor gewone vakantie- en lijnvluchten is dat meer dan voldoende, want Rotterdam The Hague Airport heeft zelfs een kortere landingsbaan.

Alleen zijn er flink wat aanpassingen nodig zegt vliegtuigdeskundige Melkert. “Je zult geluidsnormen moeten aanpassen waartegen veel bezwaar zal worden gemaakt door omwonenden.” Ook moet de infrastructuur op en rond het vliegveld worden aangepast. Zo zullen er grote tenten op het vliegveld nodig zijn die fungeren als terminal. Ook zal er shuttleverbinding met treinstations moeten komen en zijn er in de omgeving extra parkeerplaatsen nodig. “Daar is overigens ook veel geld mee te verdienen”, zegt Oostdam.

Lees verder via de website van Omroep Zeeland

Bron: Omroep Zeeland

error: Content is protected !!