Nieuwe pagina EHMZ aangemaakt


In de Deltaregio is op het gebied van luchtvaart, genoeg te beluisteren. Zo is er het vliegveld Midden Zeeland in Arnemuiden en de zweefvliegvelden in Haamstede en Axel. Ook de nabijgelegen vliegvelden van Oostende, Koksijde, Antwerpen, Rotterdam, Woensdrecht en Breda zijn in de Deltaregio te ontvangen. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat dit sterk afhankelijk is van waar je je in de regio bevindt en afhankelijk van de condities. Natuurlijk speelt hier ook de opstelling van je (buiten)antenne een belangrijke rol.

Naast de lokale vliegvelden kun je luisteren naar Amsterdam Info en Dutch Mil (beiden tot FL 055), hoger gelegen hoor je het passerend (inkomend- en uitgaand) vliegverkeer over Zuid West Nederland en West-Brabant.

Vliegveld Midden Zeeland

Vliegveld Midden Zeeland (EHMZ) is gelegen aan de Calandweg 36, noordoost van Arnemuiden.

Het vliegveld beschikt over een grasbaan (09-27) van ruim 1000 meter lang en 30 meter breed. Voornamelijk recreatieve luchtvaart evenals de kleine zakenluchtvaart bedienen EHMZ. Sinds eind 2022 is het ook de thuishaven van de zuidelijke Bristow Kustwacht helikopter t.b.v. de Noordzee en ruime binnenwateren.

Klik hier voor de nieuwe pagina van EHMZ.

error: Content is protected !!