Strandbewaking binnenkort actief


Binnenkort begint de strandbewaking langs de Noordzeekust door o.a. de Reddingsbrigades en verschillende strandexploitaties. Als voorbeeld de Domburgse Reddingsbrigade aan het Banjaardstrand op Noord-Beveland waarvan bovenstaande foto afkomstig is.

De Domburgse Reddingsbrigade bewaakt in de zomermaanden het strand. Dat doen zij al jaren op het Banjaardstrand. Op dit strand staat hun reddingspost.

Het Banjaardstrand op het eiland Noord-Beveland is ruim drie kilometer lang en op sommige plaatsen 500 meter breed. De reddingspost van de Domburgse Reddingsbrigade staat op het Banjaardstrand. De post staat bij Grote Duinen, ongeveer 100 meter ten westen van het hoofdstrand. 

De Domburgse Reddingsbrigade beschikt over verschillende materialen om de bewaking van strand mogelijk te maken. Tevens zijn wij in het bezit van een aantal materialen die bedoeld zijn voor opleidingen. Het vernieuwen en up-to-date houden van het materiaal is een tijdrovende en financiële een zware klus. Het materiaal moet namelijk altijd goed onderhouden worden om de veiligheid te kunnen garanderen. Vooral het onderhoud aan de reddingsboot vergt veel tijd en expertise.

Lees verder op de website van de Domburgse Reddingsbrigade

Lees verder over de Zeeuwse Reddingsbrigades op onze website van DSZ.

error: Content is protected !!