Vernieuwde website KNRM


In 2024 bestaat de KNRM alweer 200 jaar. Veel informatie over de activiteiten is te vinden op de vernieuwde website van de KNRM. Alleen al in Zuid West Nederland zijn meer dan 10 KNRM stations met bijhorende reddingboten en kusthulpverleningsvoertuigen waar we als scannerluisteraars kunnen meeluisteren op bijvoorbeeld marifoonkanaal 16 en 67. Onderstaand een kleine intro.

Zeeman in nood? Surfer vermist? Zeiljacht met gebroken mast door harde wind? De reddingbootbemanningen van de KNRM zijn 24 uur per dag stand-by om mensen te redden. Onder alle weersomstandigheden. De artsen van de Radio Medische Dienst geven via telecommunicatie zeelieden medisch advies bij ziekte en ongevallen, waar ook ter wereld. Op het strand en in de duinen helpen de kusthulpverleningsvoertuigen van de KNRM op moeilijk bereikbare plaatsen. Zij geven veiligheidsvoorlichting om ervoor te zorgen dat iedereen veilig het water opgaat. Dat doen ze vol overgave met gedreven vrijwilligers, ondersteund door betaalde krachten. Iedere dag weer. Professioneel en kosteloos. 

De missie van de KNRM is het redden en voorkomen van slachtoffers op zee en het ruime binnenwater. In hun visie geven ze daaraan invulling met verschillende kerntaken. Dat doen ze, dankzij de steun van donateurs, kosteloos en voor iedereen die daarom vraagt in spoedeisende en niet-spoedeisende gevallen. Of het nu gaat om zeevarenden, watersporters of strandbezoekers.  

Preventief mensen redden doen ze door hun veiligheidskennis te delen via de preventiecampagnes onder het motto Veilig uit, veilig thuis!’  Ze geven tips om de veiligheid te vergroten en maken watersporters bewust van de risico’s in en op het water.  

Klik hier om verder te lezen op de website van de KNRM.

error: Content is protected !!