Uitgelicht: persvoorlichter Kustwacht


De kustwacht is voor ons scannerluisteraars te beluisteren via o.a. de onderstaande frequenties: marifoonkanaal 16 (156.800 MHz), marifoonkanaal 67 (156.375 MHz) en via 123.100 MHz. Vandaag in uitgelicht het verhaal van persvoorlichter Lea Versteeg (Kustwacht Nederland).

Rond middernacht ging de pieper. Lea Versteeg werd vanuit haar rol als persvoorlichter op post geroepen voor de Fremantle Highway. Terwijl de vlammen uit de Fremantle Highway sloegen en het nieuws internationaal werd opgepikt, was Lea de schakel tussen de Kustwacht en de pers. “Ik vond het ontzettend leuk om iets te doen wat niet direct binnen mijn vakgebied valt. Persvoorlichter is een rol waarin je heel snel héél veel kunt leren.”

Als persvoorlichter nam Lea deel aan het Operationaal Team (OT) en schakelde ze tussen talloze persvragen, interviews, liveblogs en meer. Ze heeft ze niet bijgehouden, maar Lea gokt dat ze honderden telefoontjes heeft gehad in de week dat de brand uitbrak op de Fremantle Highway. Het was niet haar eerste incident, maar wel het grootste.

Lea: “Het was een ontzettend drukke week. Maar wel… leuk druk. Ik heb in een paar dagen tijd zóveel nieuwe dingen geleerd. Ik vond het erg bijzonder om het verhaal van de Kustwacht te vertellen en daarmee begrip te kweken voor de risico’s en gevaren van ons werk. Ik ontdekte ook hoe lastig het soms is om diplomatiek te zijn en tegelijkertijd open en eerlijk. Persvoorlichting is totaal anders dan het werk dat ik normaal doe.”

Bron: Kustwacht

Lees het hele artikel verder via de website van de Kustwacht.

error: Content is protected !!