FM 88,8 MHz naar Zoutelande


Radio Netwerk Nederland in Sneek bouwt op dit moment een nieuw landelijk FM-netwerk voor Radio4All. Dit netwerk was tot 1 september in gebruik door Sublime. De eerste zender die aangaat is Rotterdam op 90.5 FM. Daarna volgen ook snel Hoogersmilde en Nijmegen en Leusden.

Radio4All koos volgens het persbericht voor RNN vanwege het gebruik van zeer energiezuinige zenders, bewezen expertise en kwaliteit. Giel Beelen, creatief directeur van Radio4All, is opgetogen over deze samenwerking en prijst de professionele aanpak van RNN. Eerder werd al bekend dat Radio4All niet tot een prijsafspraak was gekomen met Broadcast Partners, die het netwerk de afgelopen jaren in de lucht hield voor Sublime, waardoor Radio4All op zoek moest naar een andere zenderexploitant.

Beelen benadrukt de inzet van groene zenders die worden geplaatst door Radio Netwerk Nederland. Hoewel Radio4All momenteel al beschikbaar is via DAB+, zal de uitbreiding naar FM met de bouw van 16 verschillende antenne-opstelpunten in heel Nederland de beschikbaarheid aanzienlijk vergroten. Luisteraars kunnen binnenkort luisteren naar een kraakhelder, sterk en storingsvrij FM-signaal.

Wel worden acht van de zestien opstelpunten gewijzigd. Zo wordt Hoorn (90.4 FM) ingewisseld voor Alkmaar, Mierlo (89.7 FM) voor Eindhoven, Amersfoort (90.4 FM) voor Leusden, Hoogezand (90.3 FM) voor Groningen en Vlissingen (88.8 FM) voor Zoutelande.

Bron: Radiowereld.nl

error: Content is protected !!