BDXC voor luisteramateurs


De Benelux DX Club is in November 1961 opgericht door en voor luister amateurs in de Benelux. Aanvankelijk begonnen met een tiental leden en een gestencild bulletin groeide de BDXC uit tot een grote vereniging met meer dan 1000 leden en een maandelijks bulletin van gemiddeld 20 pagina’s.

Binnen de BDXC worden alle vormen van radio luisteren vertegenwoordigd. Of het nu over omroepzenders gaat of utility stations. Je vindt het bij de BDXC. Op hun website kun je daar meer informatie over vinden.

Het maandelijkse bulletin verschijnt als pdf bestand op de website en is daar te downloaden. In het bulletin komen maandelijks diverse rubrieken aan bod. Van Shortwave tot DAB+ en van Techniek tot Utility. Voor ieder wat wils. Benieuwd geworden naar het bulletin dan kun je op de website een nummer door bladeren.

De website biedt naast de mogelijkheid om het bulletin te downloaden nog veel meer informatie. Zo bezitten zij een ruime bibliotheek waar vele boeken gratis voor leden zijn te downloaden. Ook is er een uitgebreid audio archief met oude opnames maar ook recente, door leden opgenomen, opnames..

Voor meer informatie kijk op hun website.

Note: Is Delta Scanner Zeeland meer voor de scannerhobby, juist de Benelux DC Club kan nog méér luistergenot bieden voor luisteraars die bijvoorbeeld ook op de korte golf luisteren.

error: Content is protected !!